Tepas

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wikiquote-logo.svg

Wilujeng sumping di Wikicutatan basa Sunda

Kumpal-kempil kumpulan cutatan bébas dina basa Sunda

Kiwari Wikicutatan kakara ngawadahan 1.045 éntri sarta 1.198 pamaké kadaptar.

Kemis 25 Agustus 2016

Crystal Clear app Login Manager.png
Inohong
Applications-development.svg
Pakasaban
Crystal Clear app ksirtet.png
Téma
Nuvola apps remote.png
Kajadian
Nuvola apps kaboodle.png
Hiburan
Nuvola apps edu languages.png
Paribasa
Panorama della Val d'Orcia
  • Bisogna far lo sciocco per non pagar il sale.
  • Chi ti loda in presenza, ti biasima in assenza.
  • Dio ha dato per penitenza all'avaro che né del poco né dell'assai si contenti.
  • È meglio ammazzare uno che mettere una cattiva usanza.
  • Il porco vuol mangiare sporco e dormire pulito.
  • Le donne son sante in chiesa, angele in istrada, diavole in casa, civette alla finestra e gazze alla porta.
  • Le ragazze piangono con un occhio, le maritate con due, e le monache con quattro.
  • Meglio una sassata nella testa, che una ferita nell'onore.
  • Nella guerra d'amor vince chi fugge.
  • Nelle corti, la carità è tutta estinta, né si trova amicizia se non finta.
  • Non c'è migliore specchio dell'amico vecchio.
  • Non è bello quel ch'è bello, ma è bello quel che piace.
  • Non è più bel mestiere, che non aver pensiere.
  • Sa più il papa e un contadino, che il papa solo.

Citazioni sui proverbi toscani

  • Dall'uso vivo abbiamo tratto ancora noi quanto più potevamo, adoprandoci con molta voglia a fare incetta di quei Proverbi dei quali s'ornano i discorsi massimamente dei campagnuoli, e in Firenze di quelle donne che hanno abitudini casalinghe e non possiedono altra scienza. (Gino Capponi)
anyarkeun

Inohong

Abdurrahman Wahid  · Baharuddin Jusuf Habibie  · Carl Sagan‎  · John F. Kennedy  · Mahmoud Ahmadinejad  · Martin Luther King, Jr.  · Napoleon Bonaparte  · Steve Jobs  · Thomas Alva Edison  · William Shakespeare‎  · Winston Churchill‎  · Ibnu Sina

Pakasaban

Arsiték  · Artis  · Ékonom  · Filsuf  · Guru jeung Sokoguru  · Élmuwan  · Jurnalis  · Pabisnis  · Pamingpin nagara  · Pulitisi  · Sastrawan

Téma

Agama  · Barat  · Tresna asih  · Film  · Filsafat  · Filsafat Indonésia  · Kawanén  · Komputer  · Kokolot  · Atikan  · Perang  · Sosobatan  · Pulitik  · Seni  · Tarian

Paribasa

Acéh  · Afganistan  · Afrika  · Bali  · Banjar  · Batak  · Bolaang Mangondouw  · Bugis  · Dayak  · Florés  · Indonésia  · Inggris  · Jambi  · Jawa  · Jepang  · Jérman  · Kaili  · Kaur  · Kéi  · Kerinci  · Lampung  · Latin  · Madura  · Makassar  · Mandar  · Mbojo  · Melayu  · Mesir  · Minahasa  · Minangkabau  · Muara Enim  · Musi Banyuasin  · Nias  · Ogan Koméring Ilir  · Palémbang  · Papua  · Perancis  · Riau  · Rumania  · Samawa  · Sanana  · Sasak  · Seram Kulon  · Serawai  · Sikka  · Sunda  · Talaud  · Ternaté  · Tiongkok  · Toraja  · Walanda

Nu séjén

Pilem deungeun : Sherlock Holmes  · Acara tipi : Ini Talk Show  · Kajadian : Pilpres 2015


Éntri Anyar +/−

Wilujeng sumping di Wikiquote basa Sunda, rohangan bébas pikeun midangkeun babasan, paribasa, kekecapan mutiara jeung cutatan anu kakoncara, tur bisa ditembong sarta dioméan ku saha baé. Ti mimiti diadegkeunna taun 2004, nika danget ieu Wikiqoute basa Sunda kakara ngawadahan 1.045 kaca cutatan (boh tina basa Sunda boh tina basa lian anu ditarjamahkeun). Anu dipidangkeunna nyaéta kekecapan mutiara, karya sastra, babasan, paribasa jeung réa deui, kaasup ogé sumber-sumber anu dipikawanoh ku sakumna jalma. Leuwih lengkepna mah mangga sorang Wikipédia anu medarkeun informasi leuwih jero, ogé Wikikamus pikeun maluruh kekecapan anu ahéng.

Coffee Cup.png Jadwal patepung lawung

Anu dirarancang:

  • Dugika danget ieu can aya wacana pikeun ngayakeun panglawungan Wikicutatan basa Sunda

Anu geus dilaksanakeun:

  • Dugika danget ieu can kungsi ngayakeun panglawungan Wikicutatan basa Sunda

Nuvola filesystems www.png Kontributor pangaktifna

Di handap ieu nyaéta béréndélan kontributor nu pangaktifna dina Wikiqoute basa Sunda dumasar kana lobana éditan anu geus dipigawé.

  1. Yusup Ramdani — 8.284 éditan per tanggal 28 Juli 2015 (ilikan kontribusi global)

Wikicutatan lian nu pangonjoyna  +/−
(Apdétan panungtung tanggal 8 Juni 2016)

Aya ogé kaca pinilih per bulan anu saméméhna jadi "Cutatan Poé Ieu" dina jéjéran daptarna, tur pamaké anu kadaptar mah bisa méré pangdeudeul atawa ajuan réngking pikeun poé kahareupna. Ari dina kaca Cutatan taun ieu jeung arsip mah tas nyampak daptar cutatan jang pidangkeuneun..
Wikimedia-logo.svg

Wikicutatan dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

1000  1500 
1.045 Cutatan
Wikiquote-logo-2000-articles.png