Citakan:Pidangan/27

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al-Shafie Name.png
Imam Syafé'i (767-819)
Imam Mazhab
  • "Sing saha anu miharep kahirupan dunya, mangka kudu dibarengan ku élmu. Jeung sing saha nu miharep kahirupan ahérat kudu dibarengan ogé ku élmu."
  • "Ngaji jeung lenyepan saméméh anjeun nampa jabatan, lantaran mun anjeun geus nampa mah, mangka taya deui kasempetan pikeun anjeun ngaji sarta ngalenyepanana."
  • "Pagawéan nu pangbeuratna téh aya tilu: Sikep béréhan nalika kaayaan sarwa sulit, Ngajauhan dosa mangsa keur sorangan, Ngucap bener di hareupeun jalma nu dipikasieun."
  • "Kahadéan téh aya dina lima perkara: kabeungharan haté, sabar kana kagoréngan batur, nyiar rizki halal, taqwa, jeung yakin kana jangji Gusti Allah."
  • "Pilar kapamingpinan téh aya lima : ucapan nu bener, nyimpen rusiah, nyumponan jangji, salawasna méré tetekon tur bisa amanah."
  • "Jalma nu ngaji élmu faroid, jeung nepi kana ijajahna, mangka bakal onjoy minangka jalma ahli ngitung. Anapon élmu hadits, éta bakal bijil ajén kabarokahan sarta kahadéanna dina mangsa tutup umur. Anapon ilmu fiqih, éta mah mangrupa élmu nu lumaku pikeun sakum yuswa boh ngora boh kolot, lantaran fiqih mah mangrupa dadasar ti sagala élmu."
  • "Saumpama kuring ditakdirkeun bisa ngahuapan élmu ka anjeun, pasti ku kuring anjeun dihuapan ku élmu."
  • "Sing saha jalma nu ngaku bisa ngabarungkeun dua cinta dina haténa, cinta kana dunya sarta sakaligus cinta ka Allah, mangka éta jalma geus ngabohong."
  • "Mun aya jalma nu rék ngajual ieu dunya ka kuring saharga sapotong roti, pasti kuring moal hayang meulina ogé."