Luca Pacioli

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Potrét Luca Pacioli minangka urang Itali, digambar ku Jacopo de' Barbari, 1495.

Fra Luca Bartolomeo de Pacioli (sakapeung disebut Paciolo) (c. 1445 – 1517) nyaéta ahli matematika Italia jeung biarawan Fransiskan, kungsi gawé bareng jeung Leonardo da Vinci, anjeunna dipikawanoh minangka kontributor pikeun widang pamukon jeung akuntansi.

Kutipan[édit]

  • Panéangan mimiti arurang téh nyéta jus buah amis anu miara kapuasan dina sawangan para filsuf.
    • Sakumaha kacutat dina The Golden Ratio ku Mario Livio, kaca. 124
  • Jelema Buhun, sanggeus nimbangkeun warangka awak manusa anu heuras, nguraykeun kabéh pakasaban maranéhna, utamana kuil suci maranéhna, miturut proporsi ieu, ku sabab maranéhna manggih di gigir dua inohong utama anu upama euweuh manéhna mangka euweuh ogé proyék anu mungkin: kasampurnaan bunderan, prinsip kabéh banda biasa, jeung pasagi bener sarua sisi.
    • Tina buku De divina proportione

Kutipan ngeunaan Pacioli[édit]

  • Karya kahiji anu dipedarkeun ngagambarkeun sistim akuntansi éntri ganda jeung mikeun arurang wawasan ngeunaan logika di tukangeun éntri akuntansi nyaéta Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalità... Geus sabaraha kali Pacioli madegkeun yén anjeunna ngagambarkeun sistim pamukon anu geus lila dipaké di Vénésia salila leuwih ti 200 taun, kalawan tujuan pikeun ngawanohkeun para tukang dagang dina mangsa harita ku cara métodeu pikeun ngaraksa pamukon maranéhna ku cara anu hadé. (bagbagan. 1). Ku sabab éta, anjeunna teu nyebutkeun hal-hal anu ilahar dilakukeun jauh saméméh taun 1494, ku sabab iberna mangrupa téks pikeun jelema anu teu kaatik. Ku sabab éta, Pacioli ngaleungitkeun sawaréh loba panyampurnaan anu ilahar dilakukeun waktu harita.

Tutumbu kaluar[édit]

Wikipedia-logo-v2-id.png
Di Wikipedia gé aya artikel ngeunaan: