Tasma

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jelema optimis bakal nempo sakuriling dunya ngaliwatan tasma warna kayas. ~ Paribasa Inggris
Lalaki tara meunangkeun awéwé nu maké tasma. ~ Dorothy Parker

Tasma, ogé katelah salaku kacasoca (basa hormat) atawa kacamata atawa kacapanon, nyaéta rarangka tina lénsa nu dipaké dina hareupeun panon, nu ilaharna dipaké pikeun menerkeun tetempoan atawa ngalindungan panon tina cahya nu ngabahayakeun panon (conto: cahya ultrabungur). Aya sababaraha tasma anu dipaké pikeun kagiatan husus aya ogé anu ngan ukur dipaké pikeun gagayaan hungkul.

Kutipan[édit]

  • The optimist looks at the world through rose-tinted spectacles.
    Jelema optimis bakal nempo sakuriling dunya ngaliwatan tasma warna kayas.
  • Rose-colored glasses are never made in bifocals. Nobody wants to read the small print in dreams.
    Tasma warna kayas henteu dijieun tina lénsa tasma biasa. Sabab euweuh anu hayang maca cutatan leutik na impi.
  • Men seldom make passes
    At girls who wear glasses.
    Lalaki tara meunangkeun
    Awéwé nu maké tasma.
    • Dorothy Parker Enough Rope (1926) / Tali nu meujeuhna (1926) Mimiti dicitak dina New York World, (16 Agustus 1925)
  • When you're a kid that sees through plastic
    With a harness of elastic
    So the girls all think you're icky
    And the boys all think you're queer.

    Nalika manéh leutik kénéh
    Tuluy manéh maké tasma
    Maka babaturan awéwé manéh bakal geuleuh ka manéh
    Jeung balad manéh bakal nganggap anéh.

Tumbu kaluar[édit]

https://www.locheffects.com/pages/home-try-on

Wikipedia-logo-v2-id.png
Di Wikipedia gé aya artikel ngeunaan:
Wiktionary-logo-su-without-text.svg
Tempo tasma dina Wikikamus, kamus bébas.
Commons
Wikimedia Commons mibanda média anu patali ngeunaan: