Wikiquote:Wikicutatan

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Naon ari cutatan téh?[édit]

Ari cutatan mah kalintang lumuhungna, teu nolih rék kumaha sikep filosofisna, timana nagarana, naon rasna, atawa naon agamana. Sarta rék kumaha jinisna, boh serius, boh aneh, boh kasohor, boh kontrovérsial, utamana ari cutatan mah ésénsi kewijaksanaan anu disampurnakeun ku pamilahan kecap nu hadé.

Tina éta cutatan téh meureun méré ajén ka urang dina ngarandapan hirup urang, bisa pikaseurieun atawa mikareueus kana pangawasaan basana. Ku ayana ieu, dimaksudkaun pikeun ngaringkesna minangka wawasan koléktif warga masarakat, wawaris pangaweruh nu liwat tuluy-tumuluy, ti hiji entragan ka ka entragan saterusna.

Ari Wikicutatan naon atuh?[édit]

Wikicutatan mah koléksi anu akurat sarta kompréhénsif ti cutatan-cutatan kasohor.

  • Akurat: Wikicutatan téh alusna mah akurat. Diusahakeun nyutat ogé sumberna, komona mah cutatan timana mimiti bijilna. Saupamana henteu ogé, atribusi éta cutatan. Dipaluruh ogé cutatan anu salah ngaitkeun atawa ngadokuméntasikeunna, mun pareng mah nangtukeun ogé balukar salah atribusi éta.
  • Kompréhénsif: Wikicutatan miwatek inklusif, jeung ngalanglang cutatan ti rupa-rupa jalma, karya sastra, pilem, kajadian, paribasa, babasan jsté. Ari nu dipidangkeunna mangrupa cutatan ti bihari nika kiwari.
  • Kasohor: Dina milih cutatan henteu salempang, da nu bisa dicutat téh kudu geus kawilang kasohor. Lantaran hiji cutatan bisa disebut penting mun geus nepi kana kakoncara sarta rélevansina nu bisa dipikainget ku balaréa, atawa patali jeung pribadi nu kasohot, atawa ogé dipuat dina karya nu kasohor.
  • Cutatan: Wikicutatan téh kumpulan cutatan. Alusna mah mibanda panganteur singget ngeunaan jejer, kontéks atawa sumber. Ngan ari tujuan utamana mah nya pikeun ngasupkeun cutatan.