Wikiquote:Wikicutatan

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Naon ari cutatan téh?[édit]

Ari cutatan mah kalintang lumuhungna, teu nolih rék kumaha sikep filosofisna, timana nagarana, naon rasna, atawa naon agamana. Sarta rék kumaha jinisna, boh serius, boh aneh, boh kasohor, boh kontrovérsial, utamana ari cutatan mah ésénsi kewijaksanaan anu disampurnakeu ku pamilahan kecap nu haé.

Tina éta cutatan téh meureun méré ajén ka urang dina ngarandapan hirup urang, bisa pikaseurieun atawa mikareueus kana pangawasaan basana. Ku ayana ieu, dimaksudkaun pikeun ngaringkesna minangka wawasan koléktif warga masarakat, wawaris pangaweruh nu liwat tuluy-tumuluy, ti hiji entragaran ka ka entragan saterusna.

Ari Wikicutatan naon atuh?[édit]

Wikicutatan mah koléksi anu akurat sarta kompréhénsif ti cutatan-cutatan kasohor.

  • Akurat: Wikicutatan téh alusna mah akurat. Diusahakeun nyutat ogé sumberna, komona mah cutatan timana mimiti bijilna. Saupamana henteu ogé, atribusi éta cutatan. Dipaluruh ogé cutatan anu salah ngaitkeun atawa ngadokuméntasikeunna, mun pareng mah nangtukeun ogé balukar salah atribusi éta.
  • Kompréhénsif: Wikiquote bersifat inklusif, dan mencari kutipan dari beragam orang, karya sastra, film, peringatan, nisan dan banyak lagi. Kami menyertakan kutipan dari masa sekarang dan masa lalu, dan dari semua tempat.
  • Kasohor: Kami membatasi diri pada kutipan yang penting. Kutipan bisa menjadi penting karena telah mencapai ketenaran karena relevansinya yang abadi kepada banyak orang, atau karena dikaitkan dengan individu yang terkenal, atau muncul dalam karya yang terkenal.
  • Cutatan: Wikiquote adalah kumpulan kutipan. Demi kelengkapan, artikel harus memiliki pengantar singkat tentang topik, konteks atau sumber. Namun, tujuan utamanya adalah memasukkan kutipan.