Wikiquote:Ngaran pamaké

Ti Wikicutatan basa Sunda, rohangan cutatan bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Asup log
Klik tombol di luhur
pikeun asup log

Waktu Anjeun nyieun akun anyar sangkan bisa asup log, salah sahiji hal anu dilakukeun ku Anjeun nyaéta milih ngaran pamaké atawa sandiasma. Kaca ieu eusina kawijakan jeung palanggeran anu dipaké dina Wikiquote dina hal maké ngaran pamaké.

Dasar pamikiran[édit]

Tujuan utama ngaran pamaké téh nyaéta pikeun mikawanoh jeung ngabédakeun kontributor. Ngaran pamaké minangka fasilitas komunikasi jeung pikeun nyatet rekam tapak (track record). Ngaran pamaké téh lain hiji forum pikeun nyerang atawa nyieun pernyataan. Sing saha waé teu boga hak pkeun makéngaran saperti kitu. Sanajan ngaran-ngaran anu pinuh ku warna, rarangkén, atawa éksprésif bisa leuwih ngaramékeun Wikiquote, tapi ngaran anu kitu mah teu pati penting.

Kagunaan ngaran pamaké[édit]

Ngaran pamaké Anjeun bakal napel kana kabéh suntingan Anjeun waktu Anjeun asup log. Ieu ogé bakal ngabantuan dina masalah hak cipta. Lamun aya anu rék maké kontribusi Anjeun ku cara anu teu diijinkeun dumasar [[Wikiquote:Hak cipta| hak cipta Wikiquote, maranéhna bisa waé, misalna, nanya ka Anjeun dina kaca obrolan Anjeun. Lisénsi GFDL nganjurkeun pisan sangkan maranéhna ngahargaan nu nulisna, jeung ngaran pamakéAnjeun bajal disebutkeun pikeun ngahargaan éta hal. Alesan séjénna bisa ditéang dina Wikiquote:Kauntungan boga akun.

Milih ngaran pamaké[édit]

Ngaran pamaké bisa waé ngaran asli Anjeun, ngaran sandi Internet anu biasa dipaké ku Anjeun, atawa hiji ngaran anyar anu dipaké ku Anjeun husus dina Wikiquote. Ngaran pamaké ieu gumantung kana kahayang Anjeun dina nyamarkeun ngaran dina nyunting. Anjeun dipiharep sangkan milih ngaran pamaké anu bisa mantuan pikeun nulis hiji énsiklopédi. Maksudna, Anjeun dipénta pikeun maké ngaran anu matak merenah (nyaman) waktu nyunting tulisan, jeung di pihak séjén ogé ngajadikeun pamaké séjénna ngarasa merenah (nyaman) dina ningali jeung gawé bareng jeung Anjeun. Inget yén hiji ngaran anu kontrovérsial bisa waé ngabalukarkeun jalma séjén jadi salah persépsi kana krédibilitas atawa sawangan pulitik Anjeun. Pikeun tambahan, Wikiquote téh mangrupa buku sumber anu bisa dipaké sacara lega di sakumna dunya, jadi urang kudu paduli sangkan ulah nepi ka ngaganggu jalma séhé anu mungkin béda budayana, agama atawa sélér (suku bangsa). Wikiquote nyarankeun sangkan para pamaké nyingkahan:

  1. Ngaran-ngaran politikus, miiltér ,figur, atawa kajadian réligius;
  2. Ngaran-ngaran séjén anu boga potési ngaganggu, anu ngadukung/ngalawan politik, kawijakan, atawa kapercayaan tin asaurang figur publik.

Pilih ngaran anu bener-bener ngajadikeun jalma séjén bisa ngajén Anjeun sacara murni tina kontribusi Anjeun, ti batan tina réspon émosional anu muncul lantaran hiji ngaran sebutan anu boga poténsi jadi kontrovérsi. Nyingkahan ngaran-ngaran saperti kitu téh gumantung kana diri sorangan, jadi kudu dilakukeun kalawan ati-ati. Inget, Anjeun bakal neuleuman hiji komuntias. Di Wikiquote, urang wajib silih hormat. Kudu hormat kana sawangan/kapercayaan masing-masing.

Ngaran asli atawa ngaran sandi?[édit]

Ngaran asli leuwih disarankeun, tapi ngaran sandi ogé meunang dipaké salila teu ngalanggar kawijakan.

Baheula, loba situs wiki anu ngadorong para pamakéna pikeun maké ngaran aslina pikeun ngaran pamaké. Dasarna nyaéta yén wiki téh mangrupa proyék kolaborasi jeung dipiharep sangkan unggal jalma anu ngagabung bakal méré kontribusi anu konstruktif pikeun éta proyék. Mangka, maké ngaran asli téh dipiharep pisan, sangkan ngajadikeun pamakéna leuwih tanggung jawab dina éta proyék. Para pamaké Wikiquote lolobana mah leuwih milih maké ngaran sandi, jeung nuliskeun gnaran aslina dina kaca pamaké. Para pamaké Wikipédia, hususna Kuncén, mindeng pisan diganggu di luar Wikiquote akibat kontribusina atawa aktivitas ngalawan vandalisme dina Wikiquote. Sababaraha urang ahirna mah ngaganti ngaran aslina jadi ngaran sandi jeung mungkin ngarasa kaduhung naha teu maké ngaran sandi ti awal. Lamun Anjeun milih pikeun maké ngaran sandi, Anjeun diijinkeun pikeun maké ngaran sandi anu saperti ngaran asli, jeung singkahan niron-niron garan jalma séjén atawa karakter fiksi. Lamun Anjeun hayang makéngaran asli Anjeun, tapi ngaran Anjeun ngalanggar kawijakan ngaran pamaké anu dilarang, mangga kontak salah sahiji Kuncén jeung babarengan néangan solusi anu bisa dipaké ku kabéh pihak.

Kapitalisasi ngaran pamaké[édit]

Ngaran pamaké dina Wikiquote sipatna sénsitif kana kapitalisasi (case sensitive) jeung, sangkan konsistén, huruf kahiji dina unggal ngaran pamaké bakal dikapitalsisasi lamun Anjeun nyieun hiji akun. Ieu hartina yén lamun Anjeun mundut ngaran pamaké ngaran kuring, mangka éta akun bakal dijieun jadi Ngaran kuring. Lamun ngaran pamakéAnjeun boga leuwih tina hiji kecap, jeugn Anjeun hayang tanda tangan Anjeun leuwih konsistén, Anjeun hadéna mah langsung baé dikapitalisasi unggal huruf kahijina waktu nyieun hiji akun. Conto Ngaran Kuring, Ngaran Tengah Kuring, jeung Ngaran T. Kuring.

Disambiguasi ngaran pamaké[édit]

Sababaraha ngaran pamaké mindeng pisan mirip atawa idéntik jeung judul-judul artikel Wikiquote. Hal ieu matak ngabingungkeun lamun aya pamaké anu teu boga pangalaman dina néangan kaca-kaca ieu dina hasil mesin-mesin panyungsi (search engine). Sacara umum, WBS ngarékoméndasikeun pikeun maké hiji catetan disambiguasi basajan dina bagian luhur kaca pamaké. Minangka catetan, lamun hiji ngaran pamaké boga harti ganda jeung teu dianggap pantes, tangtu waé nambahkeun catetan disambiguasi teu ngajadikeun éta ngaran pamaké téh matak pantes.

Tékenan[édit]

Ngaliwatan kaca husus Husus:Preferensi, pamaké bisa milih ngaran landian pikeun dipaké minangka tékenan sacara bébas, teu gumantung kana ngaran pamaké anu sabenerna. Najan kitu, tékenan teu meunang matak ngalieurkeun. Tékenan teu meunang dipaké pikeun tujuan niron-nironkeun atawa matak saru jeung pamaké séjén. Tékenan anu dipaké teu meunang ngalanggar aturan ngaran pamaké anu dilarang. Sanajan lain mangrupa syarat anu wajib, prakték umum pikeun tanda tangan nyaéta kudu ngagambarkeun ngaran pamaké anu bener. Pikeun informasi anu leuwih lengkep, ilikan Pitulung:Tékenan

Ngaran pamaké anu dilarang[édit]

Boh ngaran asli atawa ngaran sandi bisa digolongkeun kana pamaké anu teu pantes/teu merenah. Sawajarna, garis wates antara ngaran pamaké anu bisa ditarima jeung teu disebutkeun ku “anu nganggap éta ngaran teu bisa ditarima”, lain ku nu boga éta ngaran. Sing saha baé tangtu teu dipiharep pikeun néangan kasalahan jalma séjén.

Wikiquote teu ngijinkeun sababaraha jenis ngaran pamaké, kaasup:

  1. Ngaran pamaké anu ngabingungkeun, nyasabkeun, atawa ngahésékeun:
    • Ngaran-ngaran anu bisa salah dihartikeun minangka kontributor séjénna.
      Lamun aya jalma séjén anu geus maké ngaran anu dipikahayang ku Anjeun, sacara sederhana mah: ulah maké éta ngaran. Paké cara séjén, misalna lamun aya jalma séjén anu kabeneran boga ngaran anu sarua jeung Anjeun, tambahkeun baé ngaran tengah Anjeun atawa inisial Anjeun, atawa ku cara séjén anu intina ma sacara jelas ngabédakeun antawa Anjeun jeung éta pamaké séjén.
      Ngaran pamaké anu dipaké pikeun niron-niron pamaké anu sah bisa langsung diblokir.
    • Istilah-istilah Wikiquote. Citakan:Br komponén ngaran pamaké anu dilarang téh kaasup, tapi teu kawatesanan kana kekecapan anu nyaruaan, misalna, boh dina basa Inggris, boh dina basa Sunda, atawa basa séjéna:
      • Jabatan resmi Wikiquote atawa ngaran panglaku anu leuwih luhur tina pamaké biasa.
        Anu kaasup kana poin ieu nyaéta ngaran-ngaran saperti Kuncén , Administrator . Admin , System Operator, Sysop , atawa Moderator.
        • Rollback, Revert, Edit war, POV
      • Istilah dina prosés ngédit.
        Misalna, Hapus, Muatkeun, Pindahkeun, atawa Alihkeun, (Delete, Upload, Pagemove, atawa Redirect).
      • Ngaran-ngaran anu nimbulkeun kesan yén Anjeun boga maksud pikeun nyieun masalah.
        Conto: Vandal, Tukang Ngaruksak, Hacker, Spammer, atawa Troll. Ieu kaasup ngaran-ngaran anu mungkin ngarujuk kana pakakas lemes saperti Virus atawa Trojan horse.
      • Citakan:Anchors Ngaran-ngaran anu ngandung istilah-istilah Bot.
        Misalna ngaran-ngaran anu ngandung Bot, Robot, Script, Initialize,, Automated, Daemon, jeung sajabana, iwal éta ngaran téh mémang bener-bener bakal dipaké pikeun akun bot anu sah. Ngaran-ngaran anu ngandung unsur bot bisa diblokir, jeung pamakéna bisa dipénta ngontak Kuncén pikeun ngonfirmasikeun naha éta akun téh bener-bener mangrupa bot.
      • Istilah-istilah téknis.
        Saperti tombol toolbar atawa namespace. Istilah-istilah éta mungkin ngabingungkeun ka pamaké anu teu pangalaman atawa pamakaé anu teu boga kapasitas saperti umumna pamaké normal.
      • Istilah-istilah Wikiquote séjénna.
        Istilah-istilah anu mungkin matak ngabingungkeun pamaké anyar atawa pamaké séjénna lantaran mibanda sasaruaan jeung istilah dina Wikiquote anu umum dipaké.
    • Ogé omat kudu ati-ati dina maké hurup-hurupf kapital tina i, hurup leutik L, jeung nomer 1, anu bisa katingalina sarua (I/I/1) dina sababaraha rupa font . Conto nu séjénna nyaéta hurup O jeung angka 0 (O/o/). Pamaké hurup-hurup éta téh bisa nyasabkeun, ku kituna teu dianjurkeun, lantaran kungsi disalahgunakeun.
    • Ngaran-ngaran ti jalma-jalma kasohor anu masih kénéh hirup atawa nu geus maot, saperti Rhoma Irama], Sulé, Joko Widodo, Kang Ibing, atawa Ronaldo, teu meunang dipaké iwal Anjeun mémang bener-bener éta jalma kasohor téh, anu bisa sacara sah ngakukeun (klaim) éta kasohoran. Lamun Anjeun mémang jalmana, mangka sebutkeun dina kaca pamaké Anjeun. Upama Kuncén manggihan kateuyakinan kana ieu akun, mangka Kuncén bisa ngablokir sabari nungguan konfirmasi kaabsahan éta ngaran pamaké.
    • Nama-nama yang terdiri dari huruf/angka/karakter acak atau merupakan pengulang-ulangan dari huruf tertentu.
    • Nama yang sangat panjang.
    • Nama-nama yang menyerupai alamat IP.
      Termasuk alamat IP yang tidak sah seperti xxx.xxx.xxx.xx.xx atau xxx.xxx.xxx.xx, atau nomor IP yang melebihi jangkauan seperti 256.889.72.0.
  2. Citakan:AnchorsNama-nama yang menghasut Citakan:Br Wikiquote tidak mengizinkan nama-nama pengguna yang mungkin dapat diartikan menghasut ataupun menyerang. Nama-nama seperti ini merupakan nama-nama yang mungkin mengecilkan hati kontributor lainnya, dan mengacaukan/mengganggu tujuan utama kita untuk membuat sebuah ensiklopedia. Nama-nama yang dilarang ini dapat merupakan atau mengandung:
    • kebencian atau kekerasan.
      • Termasuk kekerasan ataupun tindakan-tindakan ilegal, seperti terorisme atau organisasi kejahatan.
      • Nama-nama yang merupakan simbol kebencian termasuk figur/peristiwa historis yang dapat diasosiasikan demikian.
    • penghinaan atau penistaan.
    • simbol dari kebencian.
    • istilah seksual ataupun kelamin , misalnya "Ejakulasi", "Masturbasi", "Orgasme", dll.
    • istilah dalam fungsi reproduksi atau fungsi pembuangan, misalnya "Penis", "Anus", dll.
    • nama-nama penyakit ataupun cacat fisik, misalnya AIDS, amputasi, dan lain-lain
    • kata-kata tidak senonoh atau cabul (dalam bahasa apa pun).
    • figur religius seperti "Tuhan", "YHWH/Yahweh/Yehuwa/Jahowa/Jehovah", "Buddha, atau "Allah", yang mungkin mengusik kepercayaan orang lain
    • sudut pandang yang menghasut atau kontroversial.
    • ejaan (atau salah ejaan) dari semua jenis nama yang dilarang di atas dalam bahasa Leet, seperti "cr34+1v3 sub5717u710nz" (creative substitutions).
  3. Citakan:AnchorsNama-nama pengguna yang bersifat memfitnah.
    Nama-nama pengguna seperti ini dilarang di Wikiquote. Secara khusus, nama pengguna di Wikiquote bukanlah alat untuk menyerang orang lain yang tidak sependapat dengan Anda. Nama pengguna tidaklah boleh digunakan untuk memfitnah seseorang, perusahaan, atau kelompok, tanpa memperhatikan apakah mereka menyunting Wikiquote atau tidak. Nama-nama pengguna juga tidak boleh digunakan untuk membocorkan informasi pribadi dari pengguna lainnya. Nama-nama ini dapat termasuk nama yang dibuat mirip dengan nomor telepon, nomor identitas, ataupun nama jalan.
  4. Citakan:AnchorsNama-nama pengguna yang mirip dengan nama yang pernah melakukan vandalisme.
    Nama-nama yang mirip dengan nama-nama yang dahulu pernah digunakan sebagai tanda tangan oleh pevandal kemungkinan akan diblokir.
  5. Citakan:AnchorsNama-nama pengguna yang meniru-nirukan nama pengguna terdaftar lainnya yang sah.
    Wikiquote telah memiliki pengalaman mengenai para pendaftar yang sengaja mendaftarkan dirinya dengan nama yang meniru-niru pengguna terdaftar yang sah lainnya, khususnya nama-nama pengurus.
  6. Citakan:AnchorsNama-nama pengguna yang mempromosikan suatu organisasi.
    Nama-nama yang mirip dengan nama dari organisasi komersial maupun non-komersial, kelompok tertentu di dunia nyata maupun maya sangat tidak diharapkan dan dapat diblokir. Organisasi komersial pada umumnya berbentuk perusahaan, atau organisasi yang bekerja dengan mencari keuntungan. Organisasi non-komersial bisa berupa yayasan sosial, kelompok lingkungan, dan lain-lain. Citakan:BrYang termasuk di dalam kategori ini namun tidak terbatas di dalamnya adalah nama-nama: Stasiun radio, Sekolah, Universitas, Situs web, Biro jasa, dll.
    Jika Anda ingin mengganti nama Anda, silakan mengajukan permintaan di halaman ini.
  7. Citakan:AnchorsAlamat email.
    Sejak 26 September 2006, perangkat lunak MediaWiki telah diubah sehingga pengguna tidak dapat mendaftarkan sebuah nama pengguna dengan tanda "@". Nama-nama pengguna yang telah menggunakan tanda "@" tidak diblokir, tetapi disarankan untuk mengganti nama pengguna mereka.
  8. Citakan:AnchorsMerek dagang.
    Merek-merek dagang, misalnya nama-nama tim olah raga, tidak boleh digunakan sebagai nama pengguna.
  • Untuk pengguna baru yang sedang mempertimbangkan nama yang akan digunakan, lihat pula Log pemblokiran dan cari "tak layak" melalui penjelajah Anda untuk nama-nama yang sebaiknya dihindari karena akan segera diblok.

Nama-nama yang dilarang seperti di atas, dapat langsung diblokir atas keputusan Pengurus atau atas usulan pengguna terdaftar lainnya. Tentu saja, bila pengguna yang bersangkutan dianggap merupakan kontributor yang baik, Pengurus dapat menyarankan agar mengganti namanya. Namun bila yang bersangkutan menolak, sementara namanya merupakan nama yang dianggap mengganggu komunitas, maka Pengurus dapat melakukan pemblokiran. Lihat juga bagian "pelanggaran kebijakan" di bawah.

Mengubah nama pengguna yang dilarang[édit]

Jika cukup banyak pengguna lain yang mengeluh tentang nama pengguna Anda (melalui halaman pembicaraan, mailing list, atau bahkan Meta-Wikiquote), seorang pengubah nama global dapat mengubahnya. Baik keluhan maupun perubahan nama tidaklah dapat dilakukan secara sewenang-wenang. Namun demikian, nama-nama pengguna yang dianggap vulgar (menghina, menyerang, mengganggu) bagi sejumlah besar pengguna akan langsung diganti, tetap dengan pemberitahuan, tapi tanpa perlu dimohonkan.

Para kontributor yang kooperatif normalnya hanya perlu diberitahu mengenai kebijakan Wikiquote melalui sebuah pesan di halaman pembicaraan mereka. Perubahan sukarela (melalui halaman Wikiquote:Pengubahan nama pengguna) adalah lebih diharapkan. Ingat, para pengguna dari beragam negara dan/atau usia, mungkin melakukan kesalahan dalam memilih nama -- hanya saja perlu diingat bahwa "pemblokiran segera" dapat menakuti para pengguna baru yang memiliki niat baik.

Ketika suatu perubahan harus dipaksakan, kita sebelumnya harus mendiskusikan terlebih dahulu. Tempatnya bisa di halaman pengguna yang bersangkutan, sub-halamannya, di Wikiquote:Warung Kopi, atau di sebuah halaman diskusi khusus. Si pengguna itu sendiri harus diusahakan agar mengetahui akan diskusi ini.

Untuk kasus-kasus kontroversial di mana si pengguna melakukan penyuntingan secara aktif, keputusan dapat diambil dalam satu atau dua hari. Kasus yang lebih kontroversial di mana si pengguna jarang menyunting, keputusan mungkin baru dapat diambil setelah satu minggu.

Setelah waktu yang cukup untuk diskusi, seorang pengurus dapat mengambil keputusan akan nama pengguna yang dipertanyakan itu. Pengurus boleh mengambil tindakan hanya jika konsensus terbanyak (mayoritas sederhana, separuh ditambah satu suara) menyatakan bahwa nama tersebut tidak pantas/tidak tepat/terlarang. Keputusan ini akan membawa kepada tindakan pemblokiran nama pengguna tersebut (lihat Wikiquote:Kebijakan pemblokiran).

Namun demikian, Pengurus dapat saja memblokir suatu nama pengguna dengan segera. Laporan mengenai nama pengguna yang secara nyata-nyata memang vulgar (mengganggu/menghina/menyerang) dapat dilaporkan di halaman Warung Kopi atau di halaman pembicaraan salah satu Pengurus.

Mempergunakan lebih dari satu akun pengguna[édit]

Sangat direkomendasikan agar para pengguna tidak mempergunakan lebih dari satu nama pengguna, kecuali mereka memiliki alasan yang sangat baik. Kami menyebut nama-nama pengguna seperti ini sebagai Pengguna Siluman. Penjelasan lebih lanjut, lihat di Wikiquote:Pengguna siluman.

Menghapus akun pengguna Anda[édit]

Akun pengguna yang sudah memiliki kontribusi tidak dapat dihapus karena tindakan penghapusan akan dapat mengizinkan pengguna lain untuk menggunakan nama pengguna tersebut, dan mengklaim bahwa dialah pemilik dari rekam jejak yang sudah ada.

Jika Anda memutuskan setelah membuat suatu akun, khususnya jika Anda melakukannya menggunakan nama asli Anda, bahwa Anda lebih suka tidak diketahui nama asli Anda, Anda dapat meminta agar nama pengguna tersebut diganti. Silakan melakukannya di halaman ini, atau dengan menghubungi salah satu pengubah nama global di Meta. Ketika telah dilakukan, kontribusi Anda akan melekat kepada nama yang baru itu.

Anda dapat juga meminta agar nama pengguna dan halaman pembicaraan Anda dihapuskan.

Halaman pembicaraan yang telah Anda tanda tangani akan tetap dalam nama pengguna yang lama dan hanya bisa diganti secara manual di setiap halamannya. Jika Anda benar-benar ingin agar nama asli Anda tidak ada lagi di situs tersebut, Anda dapat menyunting halaman-halaman itu untuk menghapuskan tanda tangan Anda. Cara termudah untuk menemukan tanda tangan Anda dengan mengklik "Pranala ke halaman ini" dari halaman pengguna Anda. Saat ini tidak ada cara untuk menghilangkan tanda tangan dari revisi terdahulu di "versi terdahulu".

Lihat pula: Citakan:En Right to vanish (Hak untuk menghilangkan jejak)

Pelanggaran kebijakan[édit]

1. Nama pengguna yang melanggar kebijakan untuk mereka yang merupakan:

  • Kontributor yang dianggap cukup baik
    (Alternatif tindakan: pengubahan nama pengguna (direkomendasikan) atau pemblokiran)
    Untuk pengguna yang dianggap telah memberikan kontribusi yang baik, maka pengurus atau pengguna terdaftar lainnya dapat sebelumnya meminta agar pengguna yang bersangkutan mengajukan penggantian nama di halaman ini.
    Anda juga dapat menambahkan peringatan {{Nama terlarang}} di halaman pembicaraan mereka (NB: lihat halaman templat untuk daftar parameter).

Citakan:Nama terlarang

Ini diperlukan karena kita tidak ingin menakuti seorang pengguna yang merupakan kontributor yang baik.
Namun demikian, bila pengguna tersebut bersikeras tidak mau mengganti nama atau dalam waktu 1 minggu tidak menanggapi permintaan pengurus tersebut, maka pengurus dapat memblokir nama tersebut untuk selamanya.
  • Pelaku vandal
    Bila pengguna tersebut nyata-nyata melakukan vandalisme, maka pengguna tersebut langsung diblokir untuk selamanya, dengan alasan, menggunakan nama pengguna yang terlarang dan ditambah lagi dengan melakukan vandalisme.

2. Pembuatan tanda tangan yang melanggar kebijakan, memiliki konsekuensi yang sama dengan nama pengguna yang melanggar kebijakan di atas.

Pemblokiran[édit]

Pengguna yang diblokir dan karena berlalunya waktu (pemblokiran setelah 1 minggu peringatan yang tidak ditanggapi) tidak berkesempatan untuk "membela diri" atau "meminta perubahan nama", dapat melakukannya hanya di halaman pembicaraan pengguna mereka sendiri. Pengurus dapat menilai keabsahan permintaan ini dan bila dianggap tepat dapat dilakukan pembatalan pemblokiran.

Usulan rekomendasi perubahan nama[édit]

Selain sikap aktif Pengurus, seorang pengguna terdaftar sebagai individual dapat mengusulkan agar komunitas dan pengurus merekomendasikan kepada seorang pengguna lainnya agar mengganti nama penggunanya atas alasan merupakan nama yang dilarang ataupun nama yang dianggap berpotensi membingungkan atau mengganggu.

Usulan tersebut dapat disampaikan di halaman Wikiquote:Pengubahan nama pengguna/Usulan.

Nama yang diusulkan, yang nyata-nyata merupakan pelanggaran terhadap kebijakan nama yang dilarang, dapat langsung diambil tindakan sesuai kebijakan di atas. Usulan lainnya harus diambil keputusan berdasarkan konsensus. Seperti telah dijelaskan, garis batas antara nama pengguna yang dapat diterima dan tidak, dilontarkan oleh "yang memandang nama tersebut tidak dapat diterima", bukan oleh si pemilik nama, namun adalah wajib bagi siapapun untuk tidak mencari-cari kesalahan orang lain.

Sebagaimana lazimnya dilakukan di Wikiquote Indonesia, pemungutan suara akan dilaksanakan selama satu minggu, untuk memilih apakah komunitas dan pengurus akan merekomendasikan agar nama pengguna yang direkomendasikan itu akan diminta untuk diganti. Bila usulan itu disetujui melalui suara mayoritas sederhana (lebih dari 50%), maka komunitas akan mengusulkan kepada pengguna tersebut untuk mengganti nama. Pemblokiran atas nama komunitas dapat dilakukan terhadap pengguna yang telah diminta untuk mengganti nama, tetapi tidak menanggapi atau membandel.

Lihat pula[édit]

[[Kategori:Wikiquote|Citakan:Pagename]]